ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

27 Δεκεμβρίου 2013

Οι Έλληνες αποτελούν «έθνος ανάδελφο», δηλαδή πουθενά στον κόσμο, άλλος λαός δεν μιλά την ελληνική γλώσσα, δεν έχει την ελληνική ιστορία, τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Για ποιον λόγο λοιπόν ένας ξένος να μάθει είτε νέα είτε αρχαία ελληνικά; Σίγουρα όχι για να μάθει επικοινωνεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη!! 

Συνεπώς δεν είναι μόνο χρησιμοθηρικοί οι λόγοι εκμάθησης μιας γλώσσας.

 

Η νέα ελληνική είναι ο φυσικός συνεχιστής της αρχαίας ελληνικής λέξεις της οποίας συνθέτουν το λεξιλόγιο πολλών επιστημονικών κι όχι μόνο κλάδων. Συνεπώς όλοι οι λαοί χρησιμοποιούν ελληνικά ακόμη και στην καθημερινότητά τους.( μουσική , θέατρο, φωτογραφία, εκκλησία, πρόβλημα, τύπος κ.α.) 

1) Η εκμάθηση της ελληνικής βοηθάει στην κατανόηση και των δικών σας γλωσσών στα πλαίσια αυτά στηρίζεται και η απόφαση του υπουργού Παιδείας της Αγγλίας να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην ελληνική γλώσσα μαθητών των σχολείων της Μ. Βρετανίας ήδη από το δημοτικό. Ο σκοπός είναι οι μικροί μαθητές να έρθουν σε επαφή με απαιτητικές έννοιες-λέξεις, προφανώς από καταλλήλως επιλεγμένα ή συντεταγμένα κείμενα, για να διευρύνουν τη σκέψη τους και να καλλιεργήσουν  τη διανοητική τους ικανότητα σε συσχετισμό με έννοιες-λέξεις που υπάρχουν ήδη στη μητρική τους γλώσσα. 

2) Η εκμάθηση της ελληνικής θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαβάσετε σπουδαία ελληνικά λογοτεχνικά έργα , κληρονομιά της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Καβάφης , Καζαντζάκης, Σεφέρης , Ελύτης, αλλά και Ομηρικά έπη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη) , στο πρωτότυπο και όχι σε μετάφραση που τις περισσότερες φορές αδυνατεί να αποδώσει απολύτως το νόημα των γραφομένων. Επίσης , θα είστε σε θέση να αντιληφθείτε την μελοποιημένη ποίηση από τους  Μ. Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Θ. Μικρούτσικο.

3) Η εκμάθηση της ελληνικής θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τους Έλληνες είτε σε περίπτωση διακοπών  στην Ελλάδα είτε σε περίπτωση επαγγελματικών επαφών σας με την Ελλάδα.

Και τέλος:

4) γιατί  και ο Λέον Τολστόι είπε  «χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία» αλλά και ο μεγάλος Γάλλος μυθιστοριογράφος Βίκτωρ Ουγκώ χαρακτήρισε τον κόσμο ως «τη διαστελλόμενη Ελλάδα», ενώ κατά τον νομπελίστα Ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, «αν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς»...

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ:

1) Η εκμάθηση νέων και αρχαίων ελληνικών για ένα νεαρό αλλοδαπό από το STUDY GREEK  AND HAVE FUΝ είναι μια μοναδική εμπειρία. Η διδασκαλία και η εκμάθηση πραγματοποιείται σε περιόδους διακοπών , τότε που ο άνθρωπος είναι πιο θετικός και δεκτικός στη μάθηση με απουσία κάθε ίχνους καταναγκασμού.

2) Πρόκειται για  βιωματικό τρόπο εκμάθησης και παράλληλης εξάσκησης των νέων ελληνικών με Έλληνες συνομήλικους στα πλαίσια της κατασκήνωσης .Δεν πρόκειται επομένως μόνο για μια θεωρητική γνώση της γλώσσας αλλά για την άμεση εφαρμογή της.

3) Συνδυάζουμε την γνώση με την διασκέδαση και τον τουρισμό. (δραστηριότητες της κατασκήνωσης και παράλληλες εκδρομές) 

4) Όσο πιο νωρίς εντρυφήσει στην διαδραστική γλωσσομάθεια το παιδί τόσο το καλύτερο. Διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και μαθαίνει τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα. Μυείται έτσι στην εκμάθηση γλωσσών και πολιτισμών αφού θα έρθει σε επαφή με παιδιά από όλο τον κόσμο. 

5) Η πολυετείς εμπειρία μας στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της κατασκήνωσης μας καθιστά απόλυτα ικανούς για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στου νεαρούς μας επισκέπτες.


ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ:

Η γλώσσα είναι αναμφισβήτητα ο συνεκτικός δεσμός του Ελληνικού έθνους μαζί  και με τη θρησκεία. Η επαφή μαζί της στον παραδοσιακό τόπο ομιλίας της καθώς και  η γνωριμία με τους Έλληνες και την Ελλάδα θα τονώσουν  το ενδιαφέρον για την πατρίδα και θα διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες.

Υπάρχουν παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών που έχουν ακουστά την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να την γνωρίσουν από κοντά και μάλιστα μ έναν τόσο εποικοδομητικό τρόπο όπως αυτή η γλωσσική κατασκήνωση.

Γόνοι μεταναστών που δεν φοιτούν σ ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό θα έρθουν σ επαφή με την ελληνική γλώσσα και ίσως να γίνει το έναυσμα για ν αρχίσουν την μελέτη της. 

Όσοι φοιτούν σε κάποιο ελληνικό σχολείο ή έστω  χρησιμοποιούν την ελληνική στα πλαίσια της ελληνικής κοινότητας ή μόνο ενδοοικογενειακά θα έχουν την ευκαιρία να  βελτιώσουν και να εξασκήσουν τα ελληνικά τους αλλά και να έρθουν σ επαφή με την ελληνική κουλτούρα.

 

 

Last modified on Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 10:06