Ασφάλεια - Ιατρείο

1) Ασφάλεια

Για την ασφάλεια των κατασκηνωτών, που αποτελεί πρωταρχικό κανόνα στην Pitsas Camp, η κατασκήνωση  προσφέρει:

>Ασφάλεια αστικής ευθύνης

>Επιβλέποντες συνεργάτες –εκπαιδευτικοί για κάθε 10-12 παιδιά.

>Θυρωρείο στην κύρια είσοδο με φύλακα επί 24ώρου βάσεως

>Νυχτοφύλακας, που ελέγχει ανελλιπώς το χώρο της κατασκήνωσης κατά τις βραδινές ώρες

>24ωρη φύλαξη του περιβάλλοντος χώρου από ιδιωτική εταιρία Security

>Περιμετρική περίφραξη της κατασκήνωσης ύψους 2.00 μ.

>Αλεξικέραυνο

>Θεμελιακή γείωση σε κάθε σπιτάκι που εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

>Κάμερες στις κεντρικές πύλες της κατασκήνωσης

>Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο τα παιδιά από τη στιγμή της άφιξής τους ως και την αναχώρησή τους δεν μένουν μόνα τους. 

>Ως προς τον κίνδυνο πυρκαγιάς η κατασκήνωσή μας:

>Διαθέτει τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα

>Βρίσκεται 1 χλμ από το δημόσιο δρόμο

>Περιβάλλεται από χαμηλή βλάστηση

>Διαθέτει αντιπυρική ζώνη

>Υπάρχει έξοδος κινδύνου σε αγροτικό δρόμο

 Γενικότερα: Η Καβάλα και το νησί της Θάσου είναι ειρηνικά, φιλήσυχα μέρη με φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους. Είναι από τα πιο ασφαλή μέρη του κόσμου.

2) Περιλαμβάνεται ιατρική φροντίδα.

Η μόνιμη παρουσία ιατρικού προσωπικού στους χώρους της κατασκήνωσης και το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο μας εξασφαλίζουν στους μικρούς μας φίλους την παροχή υψηλών υπηρεσιών επί 24ώρου βάσεως.

Βασικό μας όμως πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι σε απόσταση 2 χλμ από τις εγκαταστάσεις μας βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Πρίνου, μία από τις αρτιότερες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Β. Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να μας ενημερώσουν εκ των προτέρων για τυχόν αλλεργίες, χρόνιες παθήσεις, ειδική δίαιτα. Αν ακολουθείται κάποια φαρμακευτική αγωγή είναι ανάγκη να δοθεί από τους γονείς αναλυτικά η δοσολογία και η συχνότητα της λήψης των φαρμάκων γραμμένη από τον θεράποντα ιατρό. 

Για τη συμμετοχή των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες είναι απαραίτητη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τους γονείς του παιδιού και από γιατρό ότι το παιδί δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και ως εκ τούτου είναι σε θέση να συμμετέχει σε όλες τις αθλοπαιδιές.  

3) Η επικοινωνία με τα παιδιά σας θα είναι εφικτή καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους , σε προβλεπόμενες ώρες. 

Τα παιδιά μπορούν να έχουν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα που θα φέρουν μαζί τους , διαφορετικά μπορούν να χρησιμοποιούν τοπικές τηλεκάρτες. Καρτοτηλέφωνα είναι διαθέσιμα σε όλους σχεδόν τους χώρους. 

Υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα της video-κλήσης μέσω skype για όσους έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

 Επιπλέον, δεκαπέντε μέρες πριν την έλευση των παιδιών, οι γονείς θα προμηθευτούν μέσω e-mail  τον τηλεφωνικό αριθμό της υπεύθυνης της karezistudies – Greek 4 all την οποία θα καλούν σε περίπτωση ανάγκης.

4) Μετακινήσεις:

 Τα παιδιά τα παραλαμβάνουμε με το λεωφορείο της κατασκήνωσης   από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος» την ημερομηνία της άφιξής τους και τα επιστρέφουμε πάλι εκεί για την αναχώρησή τους.

 Τα παιδιά μετακινούνται μόνο σύμφωνα με το πρόγραμμα από και προς τους προβλεπόμενους προορισμούς  και μόνο με το λεωφορείο της pitsas camp και με συνοδούς της pitsas camp.

 Γιατρός και ναυαγοσώστης συνοδεύει τα παιδιά σ όλες τις δραστηριότητές τους.

5) Επιπλέον χρήματα:

 Λογικά τα παιδιά θα έχουν κάποια επιπλέον χρήματα μαζί τους. Κατά την άφιξή τους, όλοι οι κατασκηνωτές οφείλουν να καταθέσουν τα χρήματά τους στην τράπεζα της κατασκήνωσης, προκειμένου να μυηθούν στη σωστή διαχείριση των χρημάτων τους και να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειάς τους.

Θα υπάρχει προσωπικό αρχείο του κάθε κατασκηνωτή που θα καταγράφει τις οικονομικές του δραστηριότητες.

 Για τυχόν απώλεια χρημάτων που δεν έχουν κατατεθεί στην τράπεζα η κατασκήνωση  pitsas camp και η karezistudies – greek 4 all δε φέρει καμία ευθύνη.

Αν παρ όλα αυτά διατηρείται δεύτερες σκέψεις ,αλλά καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του παιδιού σας σ αυτό το camp ελληνομάθειας για την προσωπική τους εξέλιξη, τότε δεν έχετε παρά να το συνοδεύσετε και να απολαύσετε και σεις μοναδικές διακοπές στο νησί της Θάσου και να μας γνωρίσετε από κοντά.