27 Δεκεμβρίου 2013 In Blog style

Η ελληνική γλώσσα είναι μία από τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Αποτελεί το μοναδικό μέλος ενός ανεξάρτητου κλάδου της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών. Ανήκει επίσης στον βαλκανικό γλωσσικό δεσμό. Στην ελληνική γλώσσα, έχουμε γραπτά κείμενα από τον 15ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα.

27 Δεκεμβρίου 2013 In Blog style

Οι Έλληνες αποτελούν «έθνος ανάδελφο», δηλαδή πουθενά στον κόσμο, άλλος λαός δεν μιλά την ελληνική γλώσσα, δεν έχει την ελληνική ιστορία, τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Για ποιον λόγο λοιπόν ένας ξένος να μάθει είτε νέα είτε αρχαία ελληνικά; Σίγουρα όχι για να μάθει επικοινωνεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη!! 

20 Δεκεμβρίου 2013 In Blog style

H Καβάλα είναι πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας  και γεωγραφικά βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία. Η πόλη της Καβάλας είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Μακεδονίας. Απέχει 680 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο μόνιμος πληθυσμός της πόλης φτάνει τους 54.027 κάτοικους σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ενώ ο συνολικός πληθυσμός του δήμου Καβάλας είναι περίπου 70.501 κάτοικοι.